Hans Snackshop

Gepost op February 15, 2009 door

Als Nederlanders de Chinezen van Europa zijn, dan zijn de Chinezen de Chinezen van Nederland. Terwijl zij de Chinese restaurants verlaten als ratten het zinkende… eh… Chinese restaurant, zo veroveren zij langzaam de Nederlandse snackbar. Een Chinees die een snackbar runt, dat is op het eerste gezicht gek. Maar dat valt best mee. Chinees eten = veel & vet = snackbarvoer. Daarbij wordt de doorsnee shoarma- en falafeltent (Israëlische fastfood) gerund door Turken en Arabieren en wie proeft het verschil? Halal en koosjer is één pot nat, al is dat een stelling die ik niet snel in een groepsdiscussie zou gooien, als ik in Iran of Tel Aviv was.

Een van de voorbeelden van zo’n door Chinezen overgenomen snackbar is Snackshop Hans, Kleine Singel 41 in Wittevrouwen. Ik vraag me af of de eigenaren Han-Chinezen zijn, want dan zou de naam wel mooi uitkomen. Han-Chinezen zijn de grootste etnische groep van China, leert Wikipedia mij, om daar geruststellend aan toe te voegen dat ze Chinese talen spreken en Chinese achternamen hebben. Dus ik hou het erop dat Hans, eigenlijk Han’s gespeld moet zijn. Hans is geen goede naam voor de eigenaar van een cafetaria. Bert wel. Of Nico. Bertjèè!!! Nicoooww!!!

Afijn. Snackshop Hans is hofleverancier Slush Puppies aan de kleine kinderen van de buurt, Red Bull aan de hangjongeren in het Griftpark, broodjes kroket aan de Polen die om het andere huis de boel aan het verbouwen zijn en mannen die gestopt zijn met roken en ‘s avonds laat een stiekem pakje sigaretten komen scoren.

Aan het interieur is al jaren niets gedaan, dus dat ziet er armoedig afgeragd uit. Op de witte formicatafel de eeuwige vettige uit elkaar gevallen Telegraaf die je al uit hebt voor je kroketten ook maar een beetje verkleurd zijn in het vet en aan de muur een kaart met ijsjes die niet voorradig zijn. Maar je komt hier ook niet voor de gezelligheid, maar om snel iets te scoren.

Het assortiment is doorsnee doorsnee. Het succes van Chinezen in Nederland bestaat eruit dat ze de Nederlander geven wat Nederlanders willen, dus een soort van culinaire vernieuwing of een specialiteit is hier niet te vinden. Joppiesaus (een soort chemische saus) en Ras-patat (een soort chemische patat) zijn ook hier te vinden. Friet hebben ze dus niet, maar wel het standaard diepvries Aviko werk, dat ook nog eens veel te bleek uit het vet komt.

Het echtpaar achter de balie is extreem vriendelijk en goed van vertrouwen. Als je eens een keer geen geld bij je hebt vertrouwen ze erop dat het een volgende keer wel komt, heb ik van een vaste klant vernomen. Vaste klant zal ik helaas niet worden, dus ik heb het niet kunnen uitproberen.

Qua producten is Hans wat mij betreft een zeer doorsnee snackbar waar mijn frikandel niet warm van wordt. Maar daar zal de buurt niet om malen.

Smaak: 5
Prijs/kwaliteit: 5
Ambiance: 4
Vriendelijkheid bediening: 8

VN:F [1.9.22_1171]
Beoordeel deze recensie
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Reacties (22)

 

 1. Olaf says:

  ah, herinneringen! Toen mijn vrouw, toendertijd nog mijn vriendin, in wittevrouwen woonde was het bijna elke avond snacks halen bij Han’s Snackshop. Wel even opletten dat ze een sneetje maken in je frikandel speciaal *na* het frituren 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Tim says:

  Ik weet dat het niet helemaal past in het format, maar kan iemand een keer een onderzoek doen naar die Radio StarPhone winkel vlak naast de Hans Snackshop? Die winkel fascineert mij al jaren…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 3. Joost says:

  Wat Tim zegt, precies dat. Heel graag.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. Anonymous says:

  De winkel wordt binnenkort gesloten. De hoofdhuurder/eigenaar van de winkel is overleden en de eigenaar van het pand gaat het slopen om er appartementen neer te zetten. Je kon er buizenradio’s laten repareren. Nu gebeurt er niets meer. Ook het pand ernaast, met die opgeverfde kastjes gaat plat.

  Kutvooruitgang.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 5. Olaf says:

  En hoe zit het met dat hoekpand aan de Voorstraat dat vol staat met oude oma meubelen? Daar tegenover de wasserette volgens mij.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Oxysept says:

  Mooi is dat… Ik zat er net over te denken een buizenradio aan te schaffen!

  Ik zoek alleen nog een workaround om ‘m op de kabel aan te sluiten zodat ik naar KinkFM kan blijven luisteren…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 7. Oase says:

  Voor een echt goede snackbar toogt allen naar ‘Cortina’ aan de Adriaan van Ostadelaan. Lees hier mijn recensie in het ublad: http://www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/2/wa/Ublad/archief?id=1008354

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 8. Oxysept says:

  Ja, daar is mijn gabber Paalman ook zeer tevreden over. Ze bezorgen zelfs bij hem in de auto!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 9. Anonymous says:

  Ik zal eens navragen, stomtoevallig ken ik daar de waarschijnlijke huurder ook van. Het was een garage. Let eens op de gevel. Ik kan me herinneren dat er heel lang een Jensen Interceptor heeft binnen gestaan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 10. Peter Staart says:

  Chinezen? Het zijn toch Vietnamezen? Doe eens checken, alstjeblieft…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 11. Nazi Goering says:

  Zo,alle wijvenplekken zijn weer gerecenseerd. Nu doen we snackshop Hans voor het herrenvolk!
  Vreemd genoeg heb ik geen enkele reactie gelezen van de andere sekse?
  Overigens ken ik iemand die zweert bij de egg burger van “Hans”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 12. Oxysept says:

  De egg burger… Is dat een broodje hamburger met een gebakken ei?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 13. Herbie says:

  de egg burger is een broodje hamburger met een gratis plakplaatje erbij met daarop het goddelijke lichaam van de eigenaar van café bar dancing de stad.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
 14. Oxysept says:

  Chinezen… Vietnamezen… Voor mij zijn het allemaal Aziaten! Daar!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 15. De Utrechtse Schrijver says:

  Ik was een keer in Portugal. Ik ontmoette daar een Fransman. ‘In welke taal schrijf je?’ vroeg hij toen ik vertelde wat ik deed. ‘In het Nederlands.’ ‘Waarom niet in het Duits, dan bereik je veel meer mensen.’ ‘Dat is een hele andere taal,’ zei ik. ‘Dat is niet waar, dat is allemaal hetzelfde.’

  Dus ik denk dat Chinezen en Vietnamezen er ook anders over denken dan jij.

  (NB. De bewering van de Fransoos is overigens zo lek als een mandje, maar ik was toen te boos om hem zijn rederingsfout uit te leggen)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 16. Tim says:

  En als je in het Duits schrijft gaat je Shift Toets ook sneller slijten door al die rare Hoofdletters bij elk Zelfstandig Naamwoord! Volgens mij had Hitler dat verzonnen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 17. Nazi Goering says:

  Ich hab’es echt waar niet gewusst(waar zit de ringel S ?)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 18. Rwpo says:

  Alt 125 of 128 geloof ik (ooit voor een Duitsch bedrijf gewerkt, back in ’44).

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 19. Oxysept says:

  Rwpo: Krups, toevallig?
  Nog bedankt voor mijn mooie espressoapparaat!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 20. Tim says:

  En mijn oven!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 21. In de context van dit stukkie haal ik graag mijn preferred supplier van vette bek, Snackbar Grutto (aan de Gruttostraat ja) aan. Ook extreem vriendelijke chinezen, met een clichematige verwisseling van r en l in de mond. Snackbal Glutto dus. “Pakje Dlum met Lizra vroeitjes vool meneel”. Echt gebeurd!

  Snacks zijn er OK, en ze maken hun lauwkost zelf (vers). En hoezo geen vernieuwing? Weleens een patatje babi pangang gehad? Elg lekkel.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 22. Anonymous says:

  Ik lees altijd met veel plezier de recensies van maarhoewashet, en heb ook het idee dat ik al meerdere malen een vervelend restaurant bezoek heb weten te voorkomen dankzij deze site, maar in deze waardering slaat het yup gehalte wel een beetje te ver door. Je kunt niet de ambiance van een snackbar gaan afkraken alsof het een restaurant is.

  Ik vind het zelf persoonlijk erg jammer niet meer in de buurt te wonen, heb regelmatig goed en makkelijk gegeten bij deze zeer klantvriendelijke ondernemers.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Reageer